Imams bewijzen nut van conferentie al op de heenweg

varia Reactie toevoegen

(bron: NRC.nl)

Gisteren zijn twee imams in islamitische kleding uit een vliegtuig gezet na klachten van passagiers die zich onveilig voelden. De imams waren onderweg naar een conferentie over vooroordelen jegens moslims.

Het incident wordt inmiddels onderzocht door de vliegtuigmaatschappij. De hooggeplaatste imams Masudur Rahman en Mohamed Zaghloul waren op weg naar North Carolina, waar ze een conferentie over vooroordelen tegen moslims – ook wel ‘Islamophobia’ – wilden bezoeken.

De twee mannen kwamen langs de beveiliging, ondergingen nog een extra check en gingen toen aan boord. Het vliegtuig was al aan het taxiën toen het weer teruggehaald werd. Beveiligers van de TSA haalden de imams vervolgens van boord omdat medepassagiers hadden aangegeven dat ze zich ongemakkelijk voelden.

Opnieuw ondergingen ze een controle, waaruit opnieuw bleek dat ze geen gevaar vormden. Maar de piloot weigerde de mannen toe te laten en vertrok, verklaart Ibrahim Hooper van de Council on American-Islamic Relations (CAIR). Later op de dag konden ze wel een andere vlucht nemen.

Rahman, een van de imams, refereerde aan het incident met Rosa Parks, de zwarte vrouw die in 1955 weigerde haar plaats in de bus af te staan aan een blanke medepassagier. Over het trieste, maar ironische toeval dat ze juist op weg waren naar een conferentie over de vooroordelen waar ze mee te maken kregen, hield hij zijn mond.

Reageren op het artikel


Thema 'Met of zonder God' is gemaakt door freelance php ontwikkelaars. Ook een php programmeur inhuren.
RSS feed RSS reacties feed Log in