Kerkgangers bezoeken tegenwoordig massaal christelijke conferenties

varia Reactie toevoegen

(Reformatorisch Dagblad)

Kerkgangers bezoeken tegenwoordig massaal christelijke conferenties. De bedoeling is om bij te tanken, maar in de plaatselijke gemeente zie je ze vaak niet meer, stelt Otto de Bruijne. „Terwijl daar het geestelijke leven in al zijn breedte is.”

De Bruijne is bij veel christelijke conferenties betrokken als organisator, spreker of deelnemer. Hij belichtte zaterdag in een interview in het Nederlands Dagblad de zegen maar ook de valkuil van christelijke conferenties, zoals van Opwekking, New Wine, Flevo Festival, de Charismatische Conferentie, en talloze toogdagen van de Evangelische Omroep en kerkelijke organisaties.

Er is duidelijk behoefte aan christelijke conferenties, constateert De Bruijne. „Het instituut kerk is uit, Jezus is in. De priester en de herder hebben het moeilijk. Iedereen shopt en zapt zijn eigen geestelijke leven bij elkaar. Profeten spinnen garen bij overgangsmomenten, in tijden van crisis, als mensen op zoek zijn. In die zin is het succes van conferenties een teken aan de wand.”

2 reacties op “Kerkgangers bezoeken tegenwoordig massaal christelijke conferenties”

 1. elswittem zegt:

  Hoi iedereen, 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondsurfen, ben voorheen nog op dit forum geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Maar ok, hallo ieder1

  Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het overlijden van mijn man. Ik heb een gehandicapte zoon van 11 jaar dus alle tips zijn welkom!

  Groetjes,

  Els Wittem

 2. Marit zegt:

  Het eerste idee wat ik krijg is dat je een Persoonsgebonden Budget zou kunnen krijgen voor de zorg voor je zoon.
  Maar misschien heb je die allang.
  Ik hoop dat het je lukt om meer inkomsten te vinden

  Groetjes, Marit

Reageren op het artikel


Thema 'Met of zonder God' is gemaakt door freelance php ontwikkelaars. Ook een php programmeur inhuren.
RSS feed RSS reacties feed Log in