Ook christusbeeld Rio verkozen tot wereldwonder

varia Reactie toevoegen

Zo’n 50 miljoen mensen over de hele wereld hebben zeven nieuwe wereldwonderen gekozen: de Chinese Muur, de antieke stad Petra in Jordanië, het Christusbeeld in Rio de Janeiro, de ruïnesteden Machu Picchu in Peru en Chichen Itza in Mexico, het Colosseum in Rome en het mausoleum Taj Mahal in India.

De nieuwe wonderen werden zaterdagavond in het Portugese Lissabon bekendgemaakt. Mensen konden op internet en telefonisch stemmen. De nieuwe lijst moet een alternatief zijn voor de oude lijst van zeven wereldwonderen, die al enkele duizenden jaren wordt gehanteerd. De verkiezingen waren een initiatief van de Zwitserse filmmaker Bernard Weber.

De zeven antieke wereldwonderen waren: de Piramide van Cheops, de Kolossus van Rhodos. de Hangende Tuinen van Babylon, het Mausoleum van Halicarnassus in Klein-Azië, de Pharos van Alexandrië, het Zeus-beeld in Olympia, de Tempel van Artemis in Efeze. De piramide van Cheops is het enige wereldwonder dat nog bestaat.

Wat het Vrijheidsbeeld is voor New York, is het Christus-beeld voor Rio de Janeiro. Het beeld staat op de zevenhonderd meter hoge berg Corcovado en moet de universaliteit van de christelijke boodschap symboliseren, maar ook de warmhartigheid van de Braziliaanse bevolking. Het 38 meter hoge kunstwerk werd in 1931 gerealiseerd.

Bron: Katholiek Nederland

Reageren op het artikel


Thema 'Met of zonder God' is gemaakt door freelance php ontwikkelaars. Ook een php programmeur inhuren.
RSS feed RSS reacties feed Log in